2010-04-30
 13:47:42

Äntligen!!

Jaha, jag inser att det inte blir så mycket skrivet här som jag hade hoppats på. Men här kommer en liten update av vad som hänt sedan sist.

Jag och min sambo har blivit föräldrar till våran älskade lilla Stina :)
Onsdagen den 21 April klockan 06.00 gick vattnet och vi fick komma in för kontroll klockan 10.00. Då fick vi tid för igångsättning dagen därpå klockan 08.00 om bebisen inte hade velat komma ut av sig själv innan dess. Vi åkte hem igen och bara väntade på att värkarna skulle komma igång, men det gjorde de inte. Vi åkte in till förlossningen dagen därpå och väl där inne så tittade de på bebisens hjärtljud och rörelser men efter det så fick vi besked att vi fick komma tillbaka imorgon för igångsättning igen. För de tyckte att det var för tidigt att sätta igång efter bara ett dygn.
Så jag och Niklas åkte iväg och hyrde fyra filmer som man får ha i en vecka för att vi skulle ha något att göra den dagen och väntade återigen på att värkarna skulle sätta fart av sig själv. Men det gjorde de inte. Så fredagen den 23 klockan 08.00 var vi inne på förlossningen igen. Den här gången skulle det bli igångsättning iallafall.
Klockan 10.15 fick jag mognadsgel så att livmodertappen skulle utplånas helt och fick ligga ner ien timme och vänta. Runt klockan tolv fick jag värkar med fem minuters mellanrum. Hade så jätte länge och fick börja använda lustgasen. Jag hade även sagt att jag absolut inte ville ha ryggbedövningen, men tog den efter lite om och men. Och i efterhand så är de det bästa jag gjorde den dagen. :) Efter att jag tog den kände jag inga värkar alls och kunde sova en liten stund. På kvällen satte de på värkstimulerande dropp men jag kände fortfarande inga värkar fast de kom väldigt tätt nu. Så var det hela natten, och vid ungefär klockan 08.15 så började krystvärkarna att komma. Jag kände inte riktigt när det var dags att krysta så barnmorskan fick stänga av min super bra ryggbedövning. Och efter en hel dels arbete så fick de ta hjälp av sugklockan och klockan 09.20 kom våran lilla prinsessa ut. :) Men efter att hon legat på mitt bröst i en timme ungefär så blev våran lilla flicka blå och lelös. Så fick ringa efter en barnmorska som kom in och hämtade henne och tog massa prover på henne. Och hon fick andas i syrgasmask. Pappa Niklas följde med ut och tittade vad de gjorde. Efter det blev hon inlagd på Neonatalavdelnigen under observation dygnet runt. Medan jag blev inlagd på BB. Jag blev inrullad till henne i sängen när jag ville besöka henne då jag var så yr efter förlossningen så att jag inte kunde gå. Men nu är hon utskriven därifrån och allt är bara bra med lilla tösen. Och det känns skönt i mammahjärtat att lilla tjejen mår bra.

Stina Anett Mirjam Karlsson. Född: Lördagen den 24 April Längd: 50 cm Vikt: 3535 gram Huvudomfång: 35 cm

Detta var min lilla förlossningshistoria. Då vi inte visste i förväg vad det var för kön på våran lilla bebis så var man extra nyfiken när den kom och jag såg på en gång när de lyfte upp henne på min mage att det var en flicka. Det var det första jag sa när hon kom ut: "Det är en flicka".
Filmerna vi hyrde hann vi inte titta på. Vi hann bara se en film tillsammans och jag hann se en film häromdagen medans jag satt och ammade lilla Stina.

Puss och Kram