2010-01-31
 23:00:01

Filmmys!

Idag har jag och Niklas haft filmmys hemma. Såg på Flickvänner från förr på eftermiddagen. Den var inte så bra. Somnade lite i slutet så det missade jag. Den får betyg 2 av 5.



Sedan åkte vi och lämnade tillbaka de fyra filmerna vi hade hyrt och hyrde fyra nya i en vecka. Så nu ikväll har vi sett på Fast and fearless. Den var rätt så bra. Men dåligt slut tyckte jag. Den får betyg 3 av 5.



Har även varit hos mamma en sväng idag och ätit pannkaka! Så man slapp laga mat idag. :) Det var skönt. Men imorgon blir det köttfärssås och spaghetti. Och så har vi tvättid imorgon. Det var ett tag sen vi tvättade så vi har rätt mycket tvätt nu så det blir skönt att få lite rena kläder nu ;) Hihi.

Puss och Kram
2010-01-26
 20:46:20

Ett litet uppehåll....

Jaha nu har jag inte bloggat sen i lördags. Vet inte varför det inte blivit av. Har liksom inte tänkt på det bara. :) Hihi.
I lördags kom iallafall Niklas föräldrar hit och vi åt Tacos och tittade på Robinson. Efter det så spelade vi lite kort. Sedan i söndags så var vi på kalas och käkade smörgåstårta. Det är gott. :)

Igår var jag ledig från skolan så då åkte jag och Niklas till Örebro och hyrde fyra filmer som man fick ha i en vecka. Det kostade 129 kronor. Lätt värt det. Det är skit bra att man får ha de i en hel vecka och det gäller nyheter också så då behöver man inte känna någon press att man måste hinna se de på en dag. Vi hyrde Wallander - Dödsängeln, Sommaren med Göran, Snuten i varuhuset och Flickvänner från förr. Så igår såg vi på Wallander och Sommaren med Göran. De var bra båda två faktiskt.
Kanske blir en till film imorgon för då är jag ledig :)

Idag har jag vart i skolan. Har haft föreläsning om förvaltningsrättens grunder. :) Kul. Haha. Måste verkligen läsa i boken men har den inte än. Måste fixa den.

Aja, nu ska jag göra mig i ordning och lägga mig i sängen och glo på tv.

Puss och Kram
2010-01-23
 16:10:15

Äntligen klar :)

Jaha nu har man städat klart. Dröjde längre än jag trodde faktiskt. Har gjort rent ugnen också.
Ugnsrengörning:
1 del såpa
3 delar vatten

Spraya i ugnen.
Sätt ugnen på 100 grader och låt verka i 20-30 minuter.
Därefter torka av. Om det är mycket ingrodd skit så kan det behövas göras två gånger. :)

Det gick väldigt bra med såpa men ugnsluckan fick jag ta med Yes power spray. :) Då gick det bort.
Förstår inte hur skit kan sitta så hårt. Men nu är det gjort iaf. Det är skönt det.

Så nu sitter jag och väntar på att Niklas mamma och pappa ska komma hit. Vi ska äta tacos. :)

Sedan imorgon har jag inget planerat. Undrar vad det blir att göra då? Har inga förslag men jag blir så rastlös av att bara vara hemma. Var inte så förut men nu vill jag åka bort varje helg. Hihi. Det är konstigt sånt där.

Puss och Kram
2010-01-22
 18:40:50

Snart Fredagsmys :)

Jaha idag har man hunnit med en del. Gick upp kvart i nio för att vi skulle vara hos barnmorskan klockan tio. Oc det gick bra. Allt var bara fin fint. :)
Efter vi vart där åkte jag och sambon och handlade lite gott tills ikväll och sedan lite grejer som vi inte hade hemma till maten. Sedan var det dags att städa lite här hemma för sambons föräldrar kommer och hälsar på imorgon.
Sen klockan ett åkte vi till Mc Donald´s och käkade sedan åkte vi och hälsade på pappa en sväng. Fikade på bakelse och cola där. :) Gott gott. Fanns både Napolionbakelse och Bananbakelse.
Efter det körde vi hem min syrra och nu sitter man här. Ska snart börja laga lite mat så det är klart till Let´s dance som står tv-schemat idag :P hihi.

Imorgon ska vi sätta upp lite tavlor och fixa till lite här hemma också. Göra iordning så att man kan börja fixa i barnrummet snart. Är så sugen på att sätta upp allt och fixa lite.

Puss och Kram
2010-01-21
 20:36:05

Seg dag....

Idag har varit en väldigt seg dag i skolan. Men som tur är så är vi lediga imorgon. Eller ledig och ledig, borde läsa lite i kurslitteraturen och ringa min praktikplats för att höra när de har tid för en intervju. Hihi. Så har lite att göra.
Dagens föreläsning handlade om Kommunallagen. Weii. Så roligt var det. Men men. Bara att bita ihop. Tycker att den här juridikkursen ska bli rolig faktiskt.
Har även hämtat två böcker på biblioteket idag. Sekrettes och sedan Nya sociallagarna. Den sista boken är tjock. Ojojoj. Inget man läser i streck inte. Hehe.

Imorgon ska vi till barnmorskan. Det ska bli kul. Men tycker att tiden börjar gå så sakta nu. Hoppas att det går fortare snart så den lille tittar ut snart. :)
På lördag är det bara 14 veckor kvar. Det är egentligen inte så länge om man jämför med de 40 veckor som det var från början. :) Men jag vill bara börja sätta upp alla grejer som vi har och göra iordning i barnrummet nu ju :P

Ne nu ska jag hoppa in i duschen och sedan kanske glo på tv, i sängen kanske. Det är mysigare så ju. :)

Puss och Kram
2010-01-20
 20:38:38

Inställda tåg....

Jaha, nu har vi precis kommit hem här. Har varit hos mamma och ätit lite mat och pratat skit. :) Har blandat lite spolarvätska nu till bilen också för den var slut och det är så tråkigt väder att köra i.

Har varit i skolan idag också. Tågen var som vanligt inställda mellan Arboga och Eskilstuna så fick sitta och skava på bussen både till och från skolan. Och på vägen ham så sa tågvärdarna att bussen skulle gå ända till Örebro. Vad bra tänkte jag, då slipper jag vänta så länge i Arboga. Men när vi ska släppa av allt folk i Arboga så säger busschauffören att han inte åker till Örebro för då tyckte Sj att vi kunde vänta där på nästa tåg för det var inte så länge. Jag blir så himla arg. De kan först inte lova att åka til Örebro och sen ändra sig. Jag som tyckte att det var så skönt att sitta hela vägen till Örebro utan att byta tåg eller buss. Men nu fick jag iaf byta tåg. :( Men men, sånt är väl livet. Inget man kanske ska lägga så mycket energi på men när tågen är inställda och man måste åka buss så tar det så himla mycket längre tid att åka och då är det inte kul att pendla. Ska bli skönt att vara mammaledig ett år och slippa alla dessa förbaskade tåg.
Sedan har Sj sagt upp sitt avtal med Tågkompaniet så då kan man inte åka med Sj´s pendlarkort på Tågkompaniets tåg. Och det krånglar också till det hela ännu mer. För då måste man betala på Tågkompaniets tåg eller köpa tio resors kort där också. Det blir dubbel betalning känns det som.

Ska till skolan imorgon också. Men sedan är jag ledig på fredag och det ska bli så skönt. Men då ska jag til barnmorskan. Så får inte så där jätte lång sovmorgon för ska vara där vid tio.


Ja det blev ett litet inlägg idag också :) Hihi. Ska snart gå och sova för jag är så himla trött.

Puss och Kram
2010-01-19
 20:12:48

Nytt år, nya tag!

Ja, nu har vi kommit en bit in på 2010. Hoppas att detta året blir ett bättre bloggår än det förra. hahaha. Man kan ju alltid hoppas, lovar inget men ska försöka.
Jag har precis avslutat min praktik i skolan som jag har tillbringat på Försäkringskassan. Det har varit intressant att se hur de jobbade och få en inblick i vad de hade för förmåner som man kan ansöka om.

Har inte skrivit på bloggen än att jag och min sambo väntar barn också. Den 30 April är det beräknat så ska göra ett studieuppehåll på ett år och bara vara mammaledig. Eller bara och bara. Det får vi väl se hur det blir med den saken. Det kommer nog att bli ett heltidsjob bara det. :) Men det ska bli så himla roligt och spännande. Vi längtar verkligen. Vill att tiden ska springa fram.
Vi har varit på rutinultraljudet och ville då ha reda på vad det var för kön men det kunde hon inte se. H*n hade navelsträngen mellan benen. Men jag säger hela tiden han. Förstår inte att det kan vara så svårt att säga något annat. Men att säga den känns så opersonligt. Vet inte riktigt vad man ska säga faktiskt. Bebisen eller Bebben kanske det får bli hädanefter om jag kan ändra på mig och börja säga något annat än HAN. Hehe.
Jag känner att den sparkar och lever loppan nu varje dag. Började inte känna något förens jag var i vecka 20 och det var väldigt frustrerande för mig. För andra jag känner har kännt mycket tidigare och då får man liksom en känsla av att man bara vill att de ska hålla tyst. Vet inte varför det blir att man känner så men det har väl att göra med hormonerna och allt. Är superkänslig för vissa saker. Kan börja gråta för ingenting liksom. Skit barnsligt men men får man väl leva med ett tag till.
Ska iväg till barnmorskan på fredag och mäta magen och lyssna hjärtljud och lämna urinprov. Skulle lämnat urinprov förra gången men då var jag inte kissnödig. Hade precis varit på toa hemma så gick inte.

Idag har jag även varit iväg till skolan och vi har börjat en ny kurs idag. Tågen var inställda mellan arboga och eskilstuna både på vägen till skolan och hem så fick åka buss. Och på vägen hem hade de satt in en direktbuss till Örebro så det var bara att tacka och ta emot. Slippa sitta och vänta på tåget från arboga var ju helt suveränt. :)
Men jag vet inte varför tågen är inställda faktiskt. :S

Ja det var väl en kortfattad version om vad som hänt sedan sist jag bloggade. Får bli skärpning med det framöver. Men vissa dagar känner man inte att man har någon lust att skriva. Men ska försäka. :)

Puss och Kram