2010-02-26
 23:09:55

Bio

Idag har jag och Niklas vart på bio och sett Snabba cash. Den var bra. Det är ju bäst att passa på att gå på bio nu innan bebben kommer för då kan det bli lite svårt på ett tag. :) Det var mysigt med bio och popcorn. Det hör ju liksom till att man köper popcorn. Jag tycker inte att det blir samma sak om man inte köper det. Hihi.
När jag skulle gå på toa innan bion var det även en mamma som började prata med mig i kön.
Mamman: Är det dags när som helst?
Jag: Nej, sista April.
Mamman: Oj, vilken stor mage. Är det tvillingar?
Jag: Nej, det är bara en.
Mamman: Måste vara en stor krabat det där.

Hihi, det är ju kul att det syns att man är gravid iaf. :)

Ne, nu börjar jag bli trött och funderar på att gå och lägga mig. Kanske glor på tv tills jag somnar i sängen. Det är skönt att göra det.

Puss och Kram
2010-02-25
 11:02:03

Skolan......

Sitter i skolan och har rast just nu. Tågen mellan Arboga och Eskilstuna är inställda som vanligt så det blev att åka buss i morse och sedan buss hem också. Det är inte kul.
Igår lämnade jag in min mobiltelefon på lagning och de hade ingen lånetelefon som jag kunde ha under tiden så jag är utan telefon. Och snacka om att jag känner mig helt tom. Kan inte ringa någon, kan inte skicka sms. Usch vad piss det känns. Har ingen telefon hemma heller som jag kan använda för jag har aldrig haft tre förut så alla andra är låsta till andra operatörer. :(
Men men, det är bara att gilla läget.
Klockan tolv ska jag vara hos studievägledaren och prata om studieuppehåll eftersom att jag ska ta uppehåll ett år. Det ska bli skönt att slippa pendla ett tag. Sedan har jag bara ett och ett halvt år kvar. Och det kan man ju stå ut med. :) Hoppas att det kommer bli ett långt och skönt och mysigt år hemma.

Var hos barnmorskan i tisdags också och allt såg bra ut. Min barnmorska var sjuk så jag hade en praktikant istället. Men det gick hur bra som helst. :) Frågade även henne om man kunde få svårt att andas under graviditeten eftersom att jag har jobbigt med andningen. Och tydligen så kunde man det. Den kunde liksom trycka mot lungorna och det skulle jag inte oroa mig för om det inte var jobbigt hela tiden och att man blev sängliggandes för att det var så jobbigt. Men det är det inte än iaf. :)

Puss och Kram
2010-02-22
 15:44:30

Dags att uppdatera lite :)

Var ett tag sedan jag skrev nu igen. Det där med att jag ska skriva oftare funkar liksom inte för mig. Känner att sätta sig vid datorn och skriva blogg inte är första prioritet när man kommer hem.

Men, imorgon ska jag till barnmorskan igen och mäta magen, kolla hjärtljuden och se så att allt är bra. Det tror jag, för den lille/lilla där inne leker på för fullt där inne. :) Det är kul faktiskt. Speciellt när jag lägger mig i badet. Då vaknar den varje gång och hoppar runt för fullt där inne.

Har ledigt nu till och med onsdag. Så det är skönt. Blev en veckas ledighet. Eller ledighet och ledighet, man måste ju plugga också för att hinna med allt ju. Har hur mycket att läsa som helst och det kanske inte är det roligaste att sitta och läsa sociallagarna sida upp och sida ner i ett streck men det måste göras. Hihi.

Har även skickat in en intresseanmälan på en lägenhet idag, en trea på bottenvåningen med tvättmaskin och diskmaskin. Men den ska visas för två familjer idag. Och om ingen utav de vill ha den så skulle de höra av sig. Men det är ju ganska stor risk att någon vill ha den. Men hoppas kan man ju alltid göra. De säger ju det att hoppet är det sista som överger en. :) Och jag hoppas in i det sista.

Puss och Kram
2010-02-12
 20:52:39

Jaha..

Nu var det ett tag sedan jag slrev sist. Tråkigt att man inte har kännt för att skriva något. Vet inte vad det beror på faktiskt. Men har inte haft motivation för någonting. Inte ens att läsa kurslitteraturen som man ska läsa i skolan. Men nu känner jag att jag har kommit in i flytet igen och känner att motivationen börjar komma tillbaka.
Det är väl så, det kommer och går lite det där. Man kan inte alltid vara på topp ju. :)

Har varit hos barnmorskan och gjort glukosbelastning för att se om jag har fått graviditetsdiabetes, och det hade jag inte fått. Så det var ju skönt det. :) Och våran bebis är nu uppe på normalkurvan. Det känns bra.

Niklas var och hyrde fyra filmer i söndags men när han kom hem så upptäckte vi att vi hade fått två filmer av samma, så det var bara tre olika. Så vi ringde och sade till och då skulle vi få två filmer, en chipspåse och en cola nästa gång vi kommer dit. :) Det tycker jag är jätte bra. Det gör ju att man inte blir sur för att de gjorde fel. Annars kan man ju bli rätt förbannad när det är fel.
En film som vi lånade var den svenska serien Morden. När Niklas kom hem och vi började titta på baksidorna så upptäckte vi att den var 6 timmar lång. Men jag tyckte att den var bra.



Den får betyget 4 av 5 poäng. :)


Ne nu fortsätter Let´s dance som jag ska se.

Puss och Kram
2010-02-05
 15:27:35

Tråkigt...

Ja, nu sitter man i skolan och väntar på att tåget ska gå klockan 16.07. Eller tåg och tåg, ska åka buss från Eskilstuna till Arboga för tåget är inställt. Som vanligt då. Om jag har tur så är det direktbuss till örebro så jag slipper byta till tåg i arboga. För Niklas ska ändå komma och hämta mig i Örebro idag för vi ska åka och handla lite tills ikväll.
Ska göra tacopaj :) gott gott

Idag har vi haft seminarium i skolan. Det gick bra. Tycker inte om att stå och prata inför folk men det gick faktiskt rätt så bra idag. :) Tur det. Men det är så jobbigt att stå upp länge nu när jag är gravid och det kändes också. Hihi.

Börjar känna mig dålig, tror att jag har feber. Det känns som det. Men hoppas att det inte är så för jag vill inte bli sjuk. Det är så tråkigt att vara sjuk. Usch. Och magsjuka vill man absolut inte ha. Usch på det. Hoppas att man klarar sig ifrån allt det där.

Ne nu ska jag sitta och fortsätta att vänta. Be right back.

Puss och Kram
2010-02-04
 22:17:50

Ännu en dag avklarad...

Jaha, nu sitter man i sängen och ska se om man blir trött och kan sova lite. Men kan ta ett tag för igår var jag vaken så länge. Tittade på Fucking Åmål och Fjorton suger. Var så länge sen jag såg på de filmerna och var sugen att se på ungdomsfilmer. :) Så klockan var väl tre när jag gick och la mig och jag gick upp halv ett. Är inte bra att sova så länge för imorgon ska jag upp halv sex och det känner jag absolut inte för, men jag måste för vi har seminarium i skolan.

Idag har jag skrivit klart mitt skolarbete som ska vara inlämnat imorgon. Det blev nog rätt bra, jag är nöjd iallafall. Efter det gick jag upp till Lindha en sväng och snackade lite. Sedan åkte jag och Niklas och handlade lite på Willys och när vi kom hem så gjorde vi potatisgratäng, fläskkotlett, bearnesesås, sparris och champinjoner. Det var gott. Och sedan tittade vi på filmen Deadline. Den var inte så bra som jag hade hoppats på. Hade förväntat mig en bättre och läskigare film. Den får endast betyg 1 av 5 poäng av mig.



Jaja, imorgon är det skola och kommer inte hem förens halv sex om tågen inte är försenade vilket jag hoppas att de inte är. Men det är de säkert bara för det. :)

Puss och Kram
2010-02-02
 19:22:42

Skoldag.

Idag var det bara att gå upp klockan halv sex när klockan ringde för att gå till tåget tjugo över sex. Det är tidigt. :( Usch vad tråkigt det är att gå upp så tidigt. Men imorgon blir det sovmorgon. Det ska bli skönt. Och på torsdag är det inte skola heller. Jag ska baka bullar någon utav dagarna. Hoppas bara att jag har lust med det. :)

Kom hem vid halv sex idag och började laga mat direkt. Det blev ris och korvstroganoff idag. Det var gott.

Ne nu ska jag gå och bädda nytt i sängen. Det är så skönt att lägga sig i nybäddat. :)

Puss och Kram
2010-02-01
 18:14:35

Gott, gott!

Nu har jag lagat mat och vi har ätit här hemma. Gud vad gott det var. Gjorde köttfärssåsen lite annorlunda än vad jag brukar göra.

Köttfärssås:

2 stora lökar
500 gram köttfärs
salt
peppar
3 vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
1 förpackning Heinz krossade tomater med basilika och oregano smak
1 matlagningsgrädde

Det blev jätte gott. Lätt värt att pröva. :)

Sen ikväll är det Familjen annorlunda på tv. Det är skit bra. Det får man inte missa. :) Sedan brukar jag se på Spårlöst men idag var det en film, 13 snart 30, som jag vill se också. Har sett den redan men kommer inte ihåg vad den handlade om. Får se vad det blir för något!

Puss och Kram
2010-02-01
 16:45:17

Måndag.....

Idag har det inte hänt så mycket. Har varit på ica Maxi och köpt två par jogginbyxor som de hade extrapris på. :) Det var nice. Ett par svarta och ett par gråa. Det behövde jag verkligen. Har ju nästan inga byxor att ha på mig överhuvudtaget. Sedan handla jag lite mat till köttfärssåsen som jag ska göra alldeles strax. Köttfärsen är inne i micron och tinar nu. Hade glömt att ta upp den ur frysen. :S

Sedan har vi haft besök av en barnmorska som skulle göra en intervju om vad vi tyckte om ultraljudet och lite runt omkring det. Så hon har precis åkt nästan.
Sedan har vi tvättid nu också men som tur är så tar Niklas hand om den. Det är så jobbigt att springa upp och ner för trapperna hela tiden. Jag blir så himla andfådd nu så allt är jobbigt att göra. Usch på det.

Ne nu ska jag börja med maten.


Puss och Kram